Nieuwe layout en functionaliteiten Richtlijnendatabase

28 november 2016

De Richtlijnendatabase heeft vanaf vandaag een nieuwe vormgeving en meer functionaliteiten. Hierdoor vindt u sneller de informatie die u zoekt en zijn de richtlijnen prettiger leesbaar.

Wat zijn de belangrijkste veranderingen?  

  • De zoekfunctionaliteit is verbeterd. Zoekt u bijvoorbeeld op de zoekterm ‘pijn’ dan kreeg u voorheen de lijst met titels van alle richtlijnen. Nu krijgt u direct een overzicht met de acht meest relevante modules over dit onderwerp en vindt u sneller de informatie waar u naar op zoek bent.
  • Om de informatie op een beter leesbare manier te ontsluiten, kan bij elke module nu het modulemenu ingeklapt worden. Zo krijgt de tekst meer ruimte op uw scherm.
  • Elke richtlijn kent een aantal ‘aanverwante items’ die relevant kunnen zijn voor de lezer van de richtlijn. Voorheen stonden deze als één lange lijst rechts van de richtlijn. In de vernieuwde Richtlijnendatabase zijn deze items overzichtelijk gesorteerd in vier groepen: ‘Relevant voor patiënten’, ‘Achtergrond en definities’, ‘Toepassen’ en ‘Onderzoek’.

Nieuw is ook dat aanbevelingen in een richtlijn om iets (nog) niet te doen nadrukkelijk onder de aandacht worden gebracht. Het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten blijft de Richtlijnendatabase steeds verder optimaliseren, zodat deze goed aansluit bij uw behoeften.

Heeft u suggesties of wensen die we hierin mee kunnen nemen? Neemt u dan contact met ons op via info@richtlijnendatabase.nl.